Πρακτικές αυτοφροντίδας για την ψυχική υγεία

ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να τον φροντίσει. Οι ειδικοί μας λένε πως όλα μπορούν να ξεκινήσουν με κάποια απλά βήματα

 1. brave together

  1. ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 
  Μετάτρεψε τις αρνητικές σκέψεις σε θετική ενέργεια. «Είτε βοηθάς ένα άτομο είτε μια ολόκληρη κοινότητα, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις και οι άνθρωποί σου θα σε βρουν», λέει η Elyse Fox, η οποία ξεκίνησε το Sad Girls Club για να αντιμετωπίσει την έλλειψη υποστήριξης για γυναίκες όπως η Fox στο χώρο ψυχικής υγείας.


 2. brave together

  2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 
  Όσο πιεσμένος και αν νιώθεις, δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να πάρει μια βαθιά ανάσα. «Η οργάνωση της μέρας σου είναι ένας άλλος τρόπος για να ανακτήσεις τον έλεγχο», λέει η Liz Beecroft, κλινική κοινωνική λειτουργός και ψυχοθεραπεύτρια. «Συνιστώ τρεις απλούς τρόπους για να ξεκινήσεις: δημιούργησε μια λίστα εργασιών, τακτοποίησε τον χώρο σας και/ή προετοιμάσου για την επόμενη μέρα».


 3. Brave Together Social Media

  3. ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA
  Για να αποτρέψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ρυθμίζουν τον τόνο για τη μέρα ή τη νύχτα της, η Elyse Fox δεν αφιερώνει χρόνο στα social media πριν κοιμηθεί ή μόλις σηκωθεί το πρωί. Η Elyse τονίζει τη σημασία της προσοχής στη λήψη εικόνων, λέξεων και ειδήσεων ανά πάσα στιγμή, ανεξάρτητα από το αν είναι καλές ή κακές.


 4. brave together

  4. ΘΕΣΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
  «Δεν μπορείς να ανέβεις μια σκάλα αν δεν ξέρεις πού θέλεις να καταλήξεις», μοιράζεται η Liz Beecroft. Λέει ότι το να γράφεις ημερολόγιο, να στοχάζεσαι, να διαλογίζεσαι «για να γίνεις πιο προσεκτικός και παρόν» θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη εικόνα για τους στόχους και τα κίνητρά σου.


 5. brave together

  5. ΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ
  «Ο εθελοντισμός δεν βοηθά μόνο άλλους που έχουν ανάγκη – μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί επίσης να τονώσει τη διάθεσή σου, να μειώσει τα επίπεδα άγχους σου και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη». Λέει η Liz Beecroft. Ψάξε έναν οργανισμό που σε ενδιαφέρει ή μπορείς να συμμετάσχεις στη δραστηριότητα ενός φίλου.


 6. brave together

  6. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΟΥ
  Η Larissa May, ιδρύτρια του #HalfTheStory, λέει ότι το να θέτεις ρεαλιστικές προσδοκίες και να ξεκαθαρίζεις τρία πράγματα που θέλεις να πετύχεις κάθε μέρα μπορεί να κάνει μια μεγάλη λίστα υποχρεώσεων να αισθάνεται πιο διαχειρίσιμη.


 7. brave together

  7. ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ
  «Βεβαιώσου ότι ο σκοπός σου στην κοινοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να παρέχεις πληροφορίες που συμβάλλουν σε μια λύση. Εστίασε στην επισήμανση ενεργειών που μπορούν να κάνουν οι φίλοι σου ή να προσφέρουν πόρους για να υποστηρίξουν αυτούς που τα χρειάζονται», σημειώνει το The Jed Foundation.


 8. brave together

  8. ΣΥΝΔΕΣΟΥ ΜΕ ΝΟΗΜΑ
  Πρόσθεσε νέο σκοπό στην επόμενη βάση επικοινωνία σου με φίλους ή οικογένεια. «Η δημιουργία κάποιου τύπου παιχνιδιού ή εκδήλωσης από εικονικά hangout λειτούργησε για να δώσει περισσότερο νόημα στις βιντεοκλήσεις μου», λέει η Liz Beecroft.


Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.