Δες πως τραυματίζεις τα πόδια σου φορώντας πέδιλα.

Πολλές είναι οι γυναίκες που νιώθουν δυσφορία ακόμα και όταν φορούν ανοιχτά παπούτσια. Μήπως κάνεις το κλασικό λάθος που την προκαλεί;

Σανδάλια, πέδιλα και τώρα τελευταία και mules, είναι τα παπούτσια που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο τα καλοκαίρια. Ποια θέλει να φορέσει κλειστά παπούτσια όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο; Μπορεί να ακούγεται παράλογο, όμως τα πόδια μας πολύ συχνά τραυματίζονται και από τα ανοιχτά παπούτσια. Σου έχει τύχει να σε πληγώσουν τα λουράκια από τα πέδιλά σου; Είναι πολύ πιθανό.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε όλες. Τα πέδιλα και τα σανδάλια που επιλέγουμε πολύ συχνά έχουν πολύ λεπτά λουράκια. Αυτά είναι πιο σκληρά εκ των πραγμάτων ενώ «κόβουν» το πόδι μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ συχνά πληγές και σημάδια. Επιπλέον, ιδιαίτερα τα τελευταία καλοκαίρια που τα lace up παπούτσια είναι τάση, τείνουμε να τα δένουμε πιο σφιχτά από ότι πρέπει, προκειμένου να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα που θεωρούμε πιο κομψό και κολακευτικό.

Τι πρέπει να κάνρις; Αρχικά καλό θα ήταν να επιλέξεις παπούτσια με πιο χοντρά λουράκια και από πιο μαλακό υλικό, όπως για παράδειγμα το σουέντ. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι δε χρειάζεται να τα δένεις πολύ σφιχτά και να ταλαιπωρείς τα πόδια σου. Τέλος τονίζουμε πως το καλοκαίρι τα πόδια μας έχουν την τάση να πρήζονται ελαφρώς, οπότε ίσως πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη σημασία στο νούμερο που θα επιλέξεις, καθώς ενδέχεται να χρειαστείς ένα λίγο μεγαλύτερο παπούτσι απ’ ότι συνήθως.

Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.