Πώς θα καθαρίσεις τα σουέντ ρούχα και αξεσούαρ σου;

Επειδή το σουέντ είναι ωραίο, αλλά “δύσκολο”, εμείς θα σε βοηθήσουμε να το χειριστείς λίγο καλύτερα.

Όπως θα έχεις ίσως παρατηρήσει, αυτή τη σεζόν, όπως και την προηγούμενη, εκτός από το δέρμα, που πλέον έχει γίνει κλασικό, πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάσεις παίζει και το σουέντ. Μπορεί να είναι ένα πολύ stylish υλικό, όμως το κακό με το σουέντ είναι πως λερώνεται πολύ εύκολα, ιδιαίτερα αν είναι ανοιχτόχρωμο και καθαρίζεται πολύ δύσκολα. Αν σου έχει συμβεί κάποιο ατύχημα ήδη, μπορείς να καταλάβεις πλήρως τι εννοούμε. Ξεκινώντας θα πούμε πως ο μοναδικός τρόπος να κρατήσεις τα σουέντ ρούχα και αξεσουάρ σου σαν καινούρια, είναι να τα προσέχεις σαν τα μάτια σου, καθώς αν λερωθούν, δε μπορούν σχεδόν ποτέ να καθαρίσουν τελείως. Όταν μιλάμε βέβαια για το συνθετικό σουέντ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, μιας και μπορείς να το πλύνεις προσέχοντας απλώς το απορρυπαντικό και τη θερμοκρασία του νερού. την κατάσταση.

Το αληθινό σουέντ, σε αντίθεση με το αληθινό δέρμα, καθαρίζεται πολύ πιο δύσκολα. Μπορείς να “ξύσεις” ελαφρώς την επιφάνεια προκειμένου να ξεκολλήσουν τυχόν ξεραμένοι λεκέδες για αρχή. Επιπλέον τα μωρομάντηλα θα γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι, μιας και με απαλό τρίψιμο, μπορούν να κάνουν θαύματα και να βελτιώσουν πάρα πολύ την κατάσταση χωρίς να το καταστρέψουν.

Τέλος ένα ακόμα αποτελεσματικό trick είναι η χρήση μιας γόμας, από αυτές που είχαμε όλοι στο σχολείο. Προσπάθησε να «σβήσεις» από το ρούχο σου τον λεκέ αλλά πρόσεξε να το κάνεις με μία λευκή στα ανοιχτόχρωμα σουέντ, και μία μαύρη αν είναι δυνατόν στα μαύρα, γιατί είναι πολύ πιθανόν να αφήσουν χρώμα και να κάνουν τη ζημιά ακόμα μεγαλύτερη.

Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι πως δεν πρέπει να τα αφήνεις να λερωθούν πολύ, γιατί μετά όπως είπαμε καθαρίζουν δύσκολα, ενώ φρόντισε αν είναι δυνατόν, να επέμβεις στον λεκέ αμέσως μόλις δημιουργηθεί, μιας και έτσι θα τον αφαιρέσεις πολύ πιο εύκολα.

Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.