Πώς θα καταλάβεις αν μία επώνυμη τσάντα είναι αυθεντική;

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο σημαντική είναι μια καλή τσάντα και πόσο αξίζει να επενδύσεις για να αποκτήσεις την ιδανική.

Ανάμεσα στα πλέον σημαντικά αξεσουάρ που κάνουν το ντύσιμό μας να φαίνεται πολύ πιο stylish είναι και η τσάντα. Δε χρειάζεται να έχεις αμέτρητες, φρόντισε από μικρή ηλικία να συγκεντρώνεις χρήματα και να παίρνεις κάθε τρία χρόνια για παράδειγμα, μια καλή τσάντα που κοστίζει ένα σεβαστό ποσό. Μ’ αυτόν τον τρόπο σταδιακά θα αποκτήσεις μία αξιοζήλευτη συλλογή που θα έχεις για πάντα. Φυσικά δε χρειάζεται να πηγαίνεις μόνο στις boutique των πανάκριβων Οίκων, καθώς αν ψάξεις προσεκτικά, μπορείς να βρεις τόσο στην αγορά όσο και στο διαδίκτυο μεγάλες ευκαιρίες που αξίζουν τα χρήματά σου. Υπάρχει όμως και πολύ μεγάλος κίνδυνος ένα μη έμπειρο μάτι να ξεγελαστεί, γι΄αυτό δες τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις μία τσάντα με διάσημη υπογραφή.

  1. Η τιμή είναι πάντα δείκτης. Ναι, η ευκαιρία είναι ευκαιρία, αλλά όταν βρεις μια τσάντα που κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ, σε ύποπτα χαμηλή τιμή –ακόμα και αν είναι από δεύτερο χέρι- το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για απομίμηση.
  2. Πολλοί είναι οι Οίκοι που επιλέγουν να κατασκευάζουν κάποια μοντέλα με το χέρι. Έτσι αν μία «χειροποίητη» τσάντα έχει ραφές που φαινονται ξεκάθαρα να έχουν γίνει με μηχανή, τότε πρόκειται σίγουρα για αντιγραφή του μοντέλου που θέλεις να αποκτήσεις και όχι για το ίδιο το μοντέλο.
  3. Το ίδιο ισχύει και για το δέρμα. Αν λοιπόν ξέρεις ότι η τσάντα που έχεις βάλει στο μάτι είναι δερμάτινη τότε μην ενδώσεις γιατί θα πάρεις μια απομίμηση και όχι καλή μάλιστα.
  4. Το φερμουάρ, όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι ακόμα ένας δείκτης για το αν μια τσάντα είναι αυθεντική ή όχι. Κανένας Οίκος δεν κάνει εκπτώσεις στα υλικά που χρησιμοποιεί, οπότε αν το φερμουάρ σας «κολλάει» ή σας φαίνεται να έχει οποιοδήποτε defaux, είναι σίγουρο πως η τσάντα είναι απομίμηση.
  5. Τα διακοσμητικά στοιχεία που ενδεχομένως έχει μία –θεωρητικά- πανάκριβη τσάντα, πρέπει επίσης να είναι φτιαγμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Αν λοιπόν κάτι σου φάινεται πλαστικό ή «φθηνό» τότε αποκλείεται να έχει βγει από τα εργαστήρια ενός διάσημου Οίκου.
  6. Τέλος η σφραγίδα είναι αυτό που πρέπει να προσέξετε. Συνήθως πρόκειται για ένα σήμα που είναι «σκαλισμένο» στο δέρμα. Αν λοιπόν σας μοιάζει να έχει γίνει με μελάνι και όχι με ειδική τεχνική που κάνει το δέρμα ανάγλυφο, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για αντιγραφή.

Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.