Στυλιστικά Λάθη: Πώς να τα αποφύγετε σαν τα κορίτσια στο Παρίσι

Οι Γαλλίδες είναι fashion icons και όχι άδικα!

Όλες μας κάνουμε στιλιστικά λάθη, αν έπρεπε όμως να επιλέξουμε μια ομάδα γυναικών που κάνει τα λιγότερα, τότε σίγουρα αυτή την αποτελούν οι Γαλλίδες, ή για να είμαστε πιο ακριβείς αυτές που ζουν στο Παρίσι. Η μητρόπολη της μόδας φημίζεται για τις πολύ καλοντυμένες γυναίκες της και όχι άδικα. Less is more είναι το motto τους και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι δύσκολο να κάνουν τα λάθη που κάνει ο περισσότερος κόσμος. Διάβασε λοιπόν μερικά στιλιστικά ατοπήματα που δε θα έκανε ποτέ μια Παριζιάνα και απόφυγέ τα και εσύ με τη σειρά σου.

Δε θα φορέσουν ποτέ ρούχα που φωνάζουν «Watch me». Έτσι τα κραυγαλέα λογότυπα και οτιδήποτε άλλο αποζητά απεγνωσμένα προσοχή, είναι σχεδόν απαγορευτικό.

Μπορεί να λατρεύουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, αλλά σίγουρα δε θα επιλέξουν αυτά που τις δυσκολεύουν στο περπάτημα. Το ωραίο άλλωστε στα ψηλά τακούνια είναι οι επιπλέον πόντοι θηλυκότητας που προσθέτουν στην εμφάνισή σου. Αν δε μπορείς να τα υποστηρίξεις το αποτέλεσμα θα είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως πολλές φορές η υπερβολή μας αρέσει. Οι Παριζιάνες όμως δε θα χρησιμοποιήσουν ποτέ υπερβολικά πολλά αξεσουάρ. Μπορεί η Coco Chanel να έκανε mix ‘n’ match στα αληθινά και faux κοσμήματά της, όμως τελικά οι Παριζιάνες ψηφίζουν less is more.

Δε θα είναι ποτέ πολύ επιτηδευμένες. Είναι πάντα περιποιημένες αλλά ποτέ στιλιζαρισμένες μέχρι εκεί που δεν πάει. Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες της Caroline de Megrait και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Δεν θα προσπαθήσουν ποτέ πολύ σκληρά. Δεν θα προσπαθήσουν να μπουν σε ένα ρούχο που είναι ένα νούμερο μικρότερο, δεν θα προσπαθήσουν να φαίνονται πιο αδύνατες ή πιο νέες. Είναι ικανοποιημένες από το πως είναι και δεν προσπαθούν να το αλλάξουν.

Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.