Ξεκαθάρισμα ντουλάπας: Τα 5 σημάδια που το μαρτυρούν!

Όταν φτάνει η ώρα που δε χωράει τίποτα και στη ντουλάπα γίνεται πανικός, τότε ναι, ήρθε η στιγμή του ξεκαθαρίσματος.

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε, αρέσει σε όλες μας να ψωνίζουμε χωρίς σταματημό. Αυτό βέβαια σημαίνει πως η ντουλάπα όλο και γεμίζει, όλο και ασφυκτιά. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να διώξεις κάποια αντικείμενα; Αν αναγνωρίζεις κάποια από τα παρακάτω σημάδια στη ντουλάπα σου, τότε τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά!

  1. Τα παπούτσια σου είναι περισσότερα από τις επαφές στο κινητό σου. Ξεφορτώσου -βαριά κουβέντα για τα αγαπημένα σου παπούτσια- όλα όσα έχουν πλέον χαλάσει και δεν αξίζει να επιδιορθώσεις και φρόντισε να αποθηκεύσεις κάπου αυτά που δε φοράς πλέον αλλά έχεις χρυσοπληρώσει.
  2. Η γκαρνταρόμπα σου, δε χωράει στη ντουλάπα σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα ρούχα σου ξεπερνούν κατά πολύ τη χωρητικότητα της ντουλάπας σου. Μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο, χρησιμοποιώντας μια κρεμάστρα για δύο ή τρία παλτό για παράδειγμα.
  3. Έχεις ρούχα ή αξεσουάρ, που δεν έχεις φορέσει για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ναι, το ξέρουμε ότι σκοπεύεις να τα φορέσετε άμεσα, γι΄αυτό και τα έχεις σε καίρια θέση, αλλά μήπως να το ξανασκεφτείς;
  4. Χρειάζεσαι άπειρη ώρα για να βρεις αυτό που ψάχνετε. Λογικό. Όταν η ντουλάπα είναι τόσο ασφυκτικά γεμάτη, είναι αδύνατον να βρεις το οτιδήποτε γρήγορα. Σ’ αυτή την περίπτωση, εκτός από το ξεκαθάρισμα, χρειάζεται και η κατηγοριοποίηση. Οργάνωσε τα ρούχα σου ανάλογα με το είδος, π.χ. όλα τα παντελόνια μαζί, όλες οι φούστες μαζί κ.ο.κ.
  5. Η ντουλάπα κοντεύει να εκραγεί αλλά εσύ δεν έχεις τι να φορέσεις.

     

    Σ’ αυτό το σημείο θα πούμε ότι σε καταλαβαίνουμε πλήρως. Δυστυχώς συμβαίνει σε όλες μας και δεν υπάρχει λύση.

 

 

 

 

Ουπς, φαίνεται ότι δεν έχεις συνδεθεί! Συνδέσου ή δημιούργησε το beauty λογαριασμό σου. Or create an account.